وظایف مدیر

وظایف مدیر

با توجه به توضیحاتی که در پست پیشین داده شد امیدوارم ضرورت بالابردن دانش انبارداران را متوجه شده باشیم. کوشش من در این پستها این است که بتوانم کمک کوچکی در این راه کرده باشم. به این منظور آموزشی مختصر ارائه میدهم که امیدوارم مفید واقع شود.برای آنکه انبارداران بتوانند درک صحیحی از موقعیت و جایگاه خودشان در سازمان ٬اداره و یا شرکتی که در آن شاغل می باشند٬ داشته باشند لازم است مقدماتی را توضیح داده و پس از آن به انبار و انبارداری بپردازیم.امروز به بحث در باره مدیریت و تعریف آن میپردازیم.

مدیر کیست و مدیریت چیست؟
علم و هنر اداره کردن گروهی از افراد در جهت نیل به اهداف خاص را مدیریت می گویند. لازم به ذکر نمی باشد که مدیر کاری را انجام نمی دهد بلکه به نحوه انجام کارها توسط دیگران نظارت می نماید.
اگر بخواهیم مدیریت را در یک کلمه تعریف نماییم می توان به تصمیم گیری اشاره کرد٬ با توجه به این مطلب مدیر به معنای تصمیم گیرنده است.
فردی که راه حل های مختلف را به مدیر پیشنهاد می کند مشاور یا تصمیم ساز نامیده می شود.
وظائف مدیر:
۱)هدایت(رهبری).
۲)سازماندهی.
۳)برنامه ریزی.
۴)کنترل.

۱)هدایت و رهبری:

یکی از وظایف اساسی مدیر هدایت و سرپرستی نیروی انسانی سازمان است. این وظیفه یعنی تلاش مدیر برای ایجاد انگیزه و رغبت در زیر دستان جهت دست یافتن به اهداف سازمان. عمده صفات مهم یک رهبر موفق عبارتند از:هوش، بیان رسا،رشد اجتماعی و وسعت نظر،انگیزش درون.

۲)سازماندهی:پیش از اینکه به تعریف سازماندهی بپردازیم می بایست تعریفی از سازمان داشته باشیم.
سازمان به مجموعه ی واحدی از افراد اطلاق می شود که در جای مشخص خود مشغول به انجام وظیفه می باشند. هر سازمان دارای یک نمودار (چارت) سازمانی است که این نمودار جایگاه هر یک از واحدها و کارکنان را نشان می دهد. به این ترتیب می توان تعریف زیر را برای سازماندهی ارائه نمود.
قرار دادن هر یک از افراد در جایگاه درست خود را سازماندهی می گویند.

۳)برنامه ریزی:برنامه ریزی به معنای پیش بینی است و پیش بینی در هر زمینه ای وجود دارد، مانند خرید اجناس، لوازم، میزان تولید و…
برای یک برنامه ریزی صحیح لازم است به پنج پرسش بنیادی زیر پاسخ داد:

۱)چه کاری لازم است انجام شود؟

۲)چه زمانی لازم است انجام شود؟

۳)چه کسی انجام دهد؟

۴)چه جائی انجام شود؟

۵)چگونه انجام شود؟

۴)کنترل:جهت یک کنترل صحیح می بایست موارد زیر را رعایت کرد:

۱)تعیین استاندارد.

۲)تطبیق دادن ( مقایسه بین وضع موجود و استاندارد)

۳)انجام اقدامات اصلاحی

مطالب مرتبط

1 نظر

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *